Het afsluiten van een zorgverzekering

In Nederland wil de regering niet dat je in financiële problemen komt wanneer je een zwaar ongeluk hebt gehad en hierdoor hoge ziekenhuiskosten krijgt. Met deze, en nog een paar andere redenen, is besloten dat iedere inwoner verplicht een zorgverzekering moet afsluiten. Hierdoor betaal je een maandelijks bedrag en hoef je bij onverwachte ziektekosten alleen je eigen risico te betalen, de rest wordt vergoed. In dit artikel vertel ik jullie er meer over.

Voor wie is het verplicht?

In principe is de basis zorgverzekering verplicht voor iedereen in Nederland. Echter hoeven kinderen onder de achttien er geen een zelf af te sluiten, aangezien deze nog onder de zorgverzekering van hun ouders vallen. Verder zijn er voor een paar groepen uitzonderingen gemaakt. Militairen, bepaalde gelovigen en buitenlandse studenten onder de dertig jaar hoeven namelijk geen zorgverzekering af te sluiten in ons land.

Wat valt er nou precies onder de zorgverzekering?

De zorgverzekering is bedoeld om de basis en belangrijkste ziektekosten te dekken, enkel de meest noodzakelijke zorg wordt vergoed door de verplichte zorgverzekering. Elk jaar kan het veranderen wat erin moet zitten. Dit wordt door de overheid bepaald. Wel zitten er standaard dingen in, zoals:

  • De spoedeisende hulp
  • Zorg van huisarts/medisch specialisten
  • Zorg van verloskundigen/kraamzorg
  • Ziekenhuiskosten
  • Bepaalde geneesmiddelen
  • Hulpmiddelen/paramedische zorg voor een specifieke beperking/ziekte

Naast dit kan je er ook nog aanvullende verzekeringen bij nemen. Zo kan je bijvoorbeeld verzekeren tegen hoge tandartskosten, inentingen en zorgverlening in het buitenland, alternatieve geneesmiddelen en psychologische zorg.

Welke zorgverzekering past bij mij?

Er zijn enorm veel zorgverzekeringen in ons land. Om te weten wat goed bij jou past moet je goed weten wat je voor pakket wilt hebben en hoeveel eigen risico je wilt betalen. Wanneer je dit duidelijk hebt kun je een zorgvergelijker bekijken om te kijken welk bedrijf het best aan jouw eisen voldoet.

Ben je nog geen achttien, maar word je dat binnenkort wel? Zorg dat je op tijd een goede zorgverzekering afsluit!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *