Ready for dating? Dit is hoe u zich voorbereidt op een date

Wanneer u nieuw bent in de dating wereld, kan het behoorlijk lastig én spannend zijn om de sprong in het diepe te wagen en daadwerkelijk met iemand af te spreken. Geen zorgen, dat komt eenieder bekend voor. De eerste periode van dating gaat nu eenmaal samen met gezonde spanning, daar is niets aan te doen. Wat u wel kunt doen is u goed voorbereiden op een eerste date, zodat de kans op succes tijdens dating toeneemt en ongemakkelijke stiltes afnemen. In dit artikel geven we u een aantal tips om u voor te bereiden op een (eerste) date.

Succesvol dating: kies de juiste locatie

Wanneer u al een tijdje met iemand in contact bent, weet u waarschijnlijk van elkaar wat uw hobby’s en interesses zijn. Het is daarom altijd een goed idee om een locatie voor uw date te kiezen, waar u zich beiden comfortabel voelt. U doet er verstandig aan om een neutrale plaats te kiezen, waar u zich kunt focussen op het leren kennen van elkaar en waar er niet te veel afleiding is. Zorg er ook voor dat u een activiteit afspreekt waar u niet te lang ‘aan elkaar vastzit’, mocht het in de praktijk toch niet blijken te klikken. Het zou niet prettig zijn als u net aan een vijfgangendiner begint wanneer u erachter komt dat u de persoon tegenover u helemaal niet ziet zitten.

Wees u bewust van uw lichaamstaal

Non-verbale communicatie is een hele belangrijke vorm van communicatie tijdens dating. Wees u daarom niet alleen bewust van de uitspraken die u doet, maar ook van wat u lichamelijk uitstraalt. Wanneer u uw date wel ziet zitten, kunt u dat laten merken door een open houding aan te nemen, veel te (glim)lachen en voorzichtig een aanraking op te zoeken. Houd ook goed in de gaten hoe uw date hierop reageert en welke signalen deze zendt. Wanneer iemand achterover geleund met zijn armen over elkaar zit, vaak wegkijkt of zijn of haar telefoon erbij pakt, dan zijn dat meestal tekenen die u laten weten dat er waarschijnlijk geen tweede date in zit.

Bereid u voor op een lopend gesprek

Ongemakkelijke stiltes zijn nooit prettig in de wereld van dating. Zelfs wanneer het klikt kunnen dit soort stiltes door de zenuwen voorkomen. U kunt er daarom voor kiezen om van tevoren een aantal originele vragen te stellen die het gesprek gaande zullen houden. Zorg er overigens wel voor dat het gesprek niet verandert in een kruisverhoor. Stel open vragen waar uw date uitgebreid antwoord op kan geven, en ga ook in op de antwoorden door middel van doorvragen. Op deze manier leert u uw date op een originele manier goed kennen, en zult u merken dat u stiltes zo veel mogelijk zult mijden. Een win-win situatie voor zowel u als degene die tegenover u zit, en originele vragen zorgen vaak ook nog eens voor de nodige lachpartijen. Humor en samen lachen verbindt, dus dat is helemaal mooi meegenomen in het dating proces. Ook beginnen met daten? Plusmatch.com is de datingsite voor 50-plussers.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *