Op het ogenblik dat je als bedrijf op zoek gaat naar nieuwe medewerkers spreekt het voor zich dat je daar bepaalde eisen voor op zult stellen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat je een beroep zal willen kunnen doen op medewerkers die over een goede kennis van hun job beschikken. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het voor veel bedrijven ook belangrijk dat hun personeel een hart heeft voor de werkzaamheden die ze moeten uitvoeren. Wanneer ook jouw bedrijf op zoek is naar nieuw personeel kan het interessant zijn om rekening te houden met de eigenschap bevlogenheid waar deze personen mogelijks over beschikken. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat bevlogenheid nu precies inhoudt? In dat geval is het de moeite waard om even de onderstaande informatie grondig door te nemen. 

  1. Wat is bevlogenheid precies? 

Voor veel mensen is de term bevlogenheid een vrij nieuw begrip. Eerder hebben we in de inleiding van deze pagina aangegeven dat het gaat om een bepaalde eigenschap waar iemand over kan beschikken, maar eigenlijk is er sprake van meerdere eigenschappen. Op het ogenblik dat er sprake is van bevlogenheid beschikt de persoon in kwestie ten minste over deze kenmerken: 

  • Hij of zij beschikt over een aanzienlijke energie en veerkracht om de werkzaamheden uit te voeren; 
  • De persoon in kwestie legt een grote betrokkenheid aan de dag en voert de werken vol enthousiasme uit; 
  • Er is sprake van een aanzienlijke focus en gedrevenheid waarmee de werken worden uitgevoerd; 

Medewerkers die bevlogen zijn scoren uitstekend op de bovenstaande kenmerken. Dit is niet alleen het gevolg van het feit dat men de taken die moeten worden uitgevoerd goed kan, daarnaast willen ze dit ook gewoon erg graag doen. Het is dan ook niet voor niets dat bevlogen medewerkers algemeen worden aanzien als de beste werkkrachten voor een bedrijf. 

  1. Bevlogenheid, ook interessant voor de werknemer zelf 

In eerste instantie wordt er vaak gezegd dat er bij bevlogenheid vooral sprake is van een belangrijk voordeel voor het bedrijf waarvoor de bevlogen werknemers werkzaam zijn. Dat is niet helemaal juist. Ondanks het feit dat deze medewerkers inderdaad een structurele, belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de onderneming is het zo dat bevlogenheid ook voor de medewerker in kwestie enkele interessante voordelen met zich meebrengt. Iemand die bevlogen is doet namelijk zijn of haar werk graag en dat is erg belangrijk. Wanneer je jouw job niet graag doet spreekt het immers voor zich dat je deze wellicht ook niet lang zal volhouden.

  1. Bevlogenheid is geen betrokkenheid!

In de praktijk kan er vaak worden vastgesteld dat de termen bevlogenheid en betrokkenheid door elkaar worden gebruikt. Dat is begrijpelijk, maar niet correct. Ondanks het feit dat beide begrippen grote gelijkenissen vertonen ten opzichte van elkaar zijn er namelijk ook wel degelijk bepaalde verschillen merkbaar. Medewerkers waarbij er sprake is van bevlogenheid hebben namelijk een hart en passie voor hun werk. Bij medewerkers die betrokken zijn is er vooral sprake van een connectie met de organisatie waarvoor ze werkzaam zijn. Beide zaken lijken op het eerste zicht misschien hetzelfde, maar er is toch een wezenlijk verschil!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *