Niet kunnen sporten door last van je knie? Last van rugpijn tijdens het thuiswerken? Of simpelweg last van een stijve nek? Maak dan een afspraak bij fysiotherapie Utrecht. Een fysiotherapeut kan je helpen om snel van je klachten af te zijn, zodat je weer optimaal kunt functioneren. Daarnaast zorgt fysiotherapie Utrecht er niet alleen voor dat je klachten minder worden, maar ook dat je klachten wegblijven.

Klachten

Fysiotherapie kan ingezet worden bij veel verschillende soorten klachten. Bij fysiotherapie Utrecht wordt er gekeken welke behandeling er nodig is per blessure en zeker ook per persoon. Veel persoonlijke- en omgevingsfactoren spelen namelijk een rol bij de bron van de klachten. Ook is het voor veel mensen belangrijk om te weten waar hun klachten vandaan komen. Soms krijg je bij een arts niet de duidelijke uitleg waar je naar op zoek bent. Een fysiotherapie heeft kennis en kan je dan ook duidelijk uitleggen waar je klachten vandaan komen en wat er nodig is om deze klachten te verminderen.

Knieklachten

Blessures aan de knie komen voor bij sporters uit verschillende takken van de sport. Een blessure aan de knie vermindert het plezier in de sport, zorgt vaak voor hevige pijn en belemmert hierdoor ook de sportprestaties. Het is belangrijk om de klachten bij de bron aan te pakken en daarvoor kijkt een fysiotherapeut met je mee.

Rugklachten

Er zijn veel verschillende soorten rugklachten die ook verschillende oorzaken hebben. Deze klachten kunnen je belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Daarnaast kan het je slaap verstoren, zin om te sporten kan afnemen en rugpijn heeft vaak ook concentratieproblemen als gevolg. Een fysiotherapie Utrecht kan hierbij helpen. De klachten worden aangepakt bij de bron zodat je hopelijk snel van je klachten af bent.

Schouderklachten

Daarnaast is schouderpijn een klacht waarmee mensen vaak naar een fysiotherapie Utrecht gaan. Schouderpijn kan voortkomen uit overmatige belasting, een steeds herhalende handeling of ongeluk. Omdat schouderklachten ook vaak doortrekken naar de arm en elleboog, zorgt dit ervoor dat dagelijkse werkzaamheden moeilijker worden.

Fysiotherapie Utrecht, een combinatie fysio en sport

Ondersteuning van Fysiotherapie Utrecht kan dus helpen om snel van je klachten af te komen. Daarnaast maakt een fysiotherapeut vaak de koppeling tussen fysiotherapie en sport. De fysiotherapie is echt gericht op het verminderen van je klachten. Het stukje sport is bedoeld om goed in beweging te blijven. Dit zorgt vaak ook voor een soepeler herstel en vermindering van de klachten. Ook ontstaan blessures vaak door het sporten, waarbij je ook ziet dat mensen die naar een fysiotherapeut gaan ook vaak sporters zijn.

Revalideren

Fysiotherapie Utrecht kan niet alleen helpen bij sportblessures, maar het kan ook helpen bij revalideren na een operatie. Na een operatie aan spieren of een oude blessure, moeten sommige mensen opnieuw leren om te gaan met bijvoorbeeld hun schouder. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen. Door de juiste combinatie van ondersteuning, sport en beweging leer je bij Fysiek health club om te gaan met je lichaam. Ook bijkomende klachten kunnen hiermee verholpen worden zodat je snel weer de oude bent na een operatie.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *