Spouwmuurisolatie met purschuim

Spouwmuurisolatie kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo kan de spouw gevuld worden met wol, parels, IsoFoam of purschuim. In deze blog zal er gekeken worden naar spouwmuurisolatie waarbij men gebruik maakt van purschuim. Pur is een vorm van schuim die bestaat uit twee verschillende componenten. Deze componenten zijn Polyol en PMDI, wanneer deze twee componenten samengevoegd worden vindt er een chemische reactie plaats. Tijdens deze chemische reactie zet de vloeistof zich snel uit en wordt het hard schuim. Het gebruik van purschuim is zeer geschikt voor het naadloos isoleren van daken, gevels, vloeren en spouwmuren. Verder is purschuim zeer goed bestand tegen vocht en beschikt het over een goede isolatiewaarde.

Hoe ziet het hele proces eruit?

Om te beginnen komt een expert langs om een onderzoek uit te voeren aan de spouwmuur. Door middel van een endoscopisch onderzoek kijkt hij naar de staat van de spouw en bekijkt hij of de spouw geschikt is voor spouwmuurisolatie. Zo is het belangrijk dat er geen scheuren in de gevel zitten en verder mogen de voegen niet poreus zijn. Voldoet de woning aan deze eisen, dan kan er een datum gekozen worden. Wanneer men begint worden eerst de kieren rondom kozijnen en deuren afgeplakt. Vervolgens boort men meerdere gaten in de voegen, door deze gaten wordt het pur in de spouw gespoten. Als blijkt dat de spouw compleet gevuld is worden de gaten zorgvuldig afgedicht met cement.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie met purschuim?

Een belangrijk aspect bij woningisolatie is dat gaten én kieren gedicht worden, dit is bij het gebruik van pur het geval. Ook is het gebruik van pur mogelijk wanneer u last hebt van vochtproblemen, purschuim is namelijk vocht bestendig. En als laatste is purschuim geschikt om te gebruiken bij muren met een smalle spouw.

Afbeelding met gras, buiten, gebouw, huis

Automatisch gegenereerde beschrijving
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *